6/08/2010

i phone 4



Bence apple ürünü almaya karar verdiyseniz şu iki özelliğiniz olması gerekiyor:

1- Pişmanlık duymayan bir yapıya sahip olmalısınız çünkü aldığınız ürünün bir üst modeli 1 ay sonra çıkabilir.

2-Çok paranız olmalı ki yeni ürün çıktığı an eskisini bir kenara koyup yenisini hemencecik teğmin edebilin.


Evet neye getiriyorum lafı anlayan anladı ;"iPhone 4" çıktı .Ve beni en çok etkiliyen kısmı ise , daha doğrusu kurgucu benliğimi etkileyen tarafı , HD çekim üstüne üstlük iMovie ile editlenebiliyo olması.Hani kısa film elinizin altında diyorum başka bir şey demiyorum.



Verilen bilgiler şunlar:

San Francisco'nun Moscone merkezindeki Worldwide Developers Conference 2010 toplantısında Apple CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtılan iPhone 4, 'Retina Display' olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü ekran teknolojisi barındırıyor. 3.5 inç ebatındaki ekran 960x640 piksel çözünürlüğe, 800:1 kontrast oranına sahip.

iPhone 4'ün kamerası 5 megapiksel ve HD kayıt yapıyor. 720p çözünürlükte saniyede 30 kare kaydediyor ve video çekiminde istenen noktaya odaklanmak için ekranda üstüne tıklamak yetiyor. Çekilen videolar yeni tanıtılan iMovie adlı uygulama ile detaylı şekilde editlenebilecek.


Cihazdaki en önemli geliştirmelerden biri beklendiği üzere bataryada gerçekleşmiş. Jobs'un açıkladığına göre iPhone 4'ün bekleme süresi 300 saat. Tam şarj olmuş pille 10 saat video izlendiği, wfi-fi ile 10 saat internette gezinilebildiği belirtildi.

Yeni iPhone beklendiği üzere iPhone OS4 işletim sistemi kullanacak ama farklı isimle. Zira Jobs, işletim sisteminin ismini iOS4 olarak değiştidiklerini ve temel özelliğinin çoklu görev (multitasking) olduğunu açıkladı. Bu arada cihazın demosunu yapan Jobs, salondaki gazetecilerin wi-fi ağa yüklenmesi yüzünden bir süre iPhone 4'ü internete bağlamakta güçlük çekti. Salondaki gazetecilerden wi-fi ağı kullanmamaları rica edildikten sonra demo gerçekleşebildi.

Telefonda ilginç bir başka yenilik Apple'ın, Safari internet tarayıcısında Google'ın yanında Yahoo ve Bing arama motorlarını da seçenek olarak sunması. İsteyen Safari ayarlarından bu üç arama motorundan birini seçebilecek.


Görüntülü görüşme için ön yüzüne de kamera eklenen iPhone 4'te Skype benzeri bir uygulama daha tanıtıldı. FaceTime adı verilen uygulamayla iki iPhone 4 kullanıcısı wi-fi ağına bağlı olarak birbiriyle ücretsiz görüntülü görüşme yapabilecek.

iPhone 4, 24 Haziran'da ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve Japonya'da piyasaya sürülecek. Jobs, Temmuz ayında 18 ülkeye daha sevkiyat yapılacağını bildirdi.

2 yorum:

  1. Bence başta iPhone almak için saydığın, sahip olunması gereken özellikler arasında eksik birşeyler var ama ne...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails