12/21/2010

Bryan Boy-Reset


Bundan birkaç yıl önce bloggerlar moda haftalarında defileleri izleyebilmek için ellerinden geleni yapıp ancak birkaç kişilik kontenjan açtırabiliyordu. Ama geçen zaman içinde bu durum oldukça değişti. Artık kişiye özel davetiyeler yollanmakta. Özellikle bir isim var ki bizzat Anna Wintour tarafından defilelere davet edilebilecek kadar dikkat çekiyor. Kendisi; Bryan Boy.

Flipinli Bryan Grey-Yambao blog yazmaya 17 yaşında Malina da ailesi ile birlikte yaşadığı evde başlamış. İlk başta gezi güncesi olarak başlattığı blogunu zamanla moda blogu haline getirmiş. Hatta ilk yazısını tek başına gitti Moskova tatilinde yazmaya başlamış. Çok kısa bir süre içinde günde 5000 izleyici sayısına ulaşmış. Yaklaşık 5 senedir bu işi yapmakta ve şu sıralar izleyici sayısı 1 milyon civarlarında. Artık moda blog u denince ilk akla o geliyor. New York Post olmak üzere birçok büyük isimden en iyi moda blogger ı ödülünü aldı. Marc Jacobs ondan ilham alarak bir çanta tasarladı ve adına da “BB” dedi. Giorgio Armani tasarladığı telefonu herkes den önce ilk ona hediye ediyor. Modayı takip etmek onun için yaşam tarzı ve hatta meslek olmuş. Bütün şehirlerde ki moda haftalarına mutlaka katılıyor. Chanel bir defile organize ettiğinde ilk iş ona davetiye yolluyor. Dergiler favori blogger olarak ona yer veriyorlar.
Blogunda birçok ünlü ve modacı ile yaptığı video röportajlara yer veriyor. Severek yaptığı bu iş aynı zamanda onun geçim kaynağı. Daha çok sponsorlardan ve reklam verenlerden para kazanıyor. Sponsorları arasında Shopbop.com, Alexander Wang, Selfridges.com gibi isimler yer almakta. Ama blog yazmanın para haricinde birsürü ünlü kişiyle tanışma fırsatı sunması en çok hoşuna giden şeylerden biri. Örnek olarak en son Tush magazin kapağında ona yer verdi.Renkli kişiliği kıyafetlerine de yansımakta. Bir defilede rengarenk kazağı ile karşımıza çıkarken bir başka defilede değişik saç tarzı ve abartılı kıyafeti ile karşılaşabileceğimiz kadar şaşırtıcı bir kişilğe sahip Bryan Boy. Ama moda onun için bir kalıba girmek değil. Hatta moda öncüsü olmak gibi bir hedefide yok. İnsan nasıl rahat ediyor ve ne giymek istiyorsa onu giymeli diyor. Ama moda onu çok küçük yaşlarda büyülemiş ve daha uzun süreler daha onun adını duyacağız gibi gözüküyor. Kim bilir daha kaç tasarımcı ondan ilham alarak yeni ürünler tasarlıcak.


Resetmagazine 69. sayı yazım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails